У Харкові СБУ затримала бойовика ЛНР, який збирав інформацію про об’єкти критичної інфраструктури

Неділя, 19 січня 2020, 10:54
Оперативники та слідчі спецслужби встановили, що мешканець Харкова у 2014 році за власною ініціативою приєднався до терористів, які тимчасово окупували окремі райони Луганської і Донецької областей.
У Харкові СБУ затримала бойовика ЛНР, який збирав інформацію про об’єкти критичної інфраструктури

Остання встановлена СБУ "посада" бойовика у незаконних збройних формуваннях терористів - командир взводу розвідки так званої 10-ї окремої артилерійської бригади 2-го армійського корпусу «ЛНР», повідомив керівник прес-служби СБУ у Харківській області Владислав Абдула.

Зловмисник відразу потрапив у поле зору Служби, коли прибув на Харківщину з території РФ та розпочав збір відомостей про об’єкти критичної інфраструктури регіону. Зокрема, його цікавила інформація про залізничні колії та станції, Харківський метрополітен, автовокзали. Бойовик, протягом деякого часу регулярно особисто «оглядав» об’єкти у різних місцях Харківщини. За інформацією спецслужби, зібрані дані він планував передати представникам терористичної організації "ЛНР" для організації терактів та диверсій на території регіону.

Слідчі провели обшук у помешканні зловмисника у Харкові, під час якого виявили та вилучили бойову гранату РГН із запалом і тротилову шашку з електродетонатором. Бойовика затримано згідно зі ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Нагадаємо, на Харківщині CБУ попередила контрабанду комплектуючих до військових літаків. Контрабандою займалася група харків’ян, фахівців в авіаційній галузі.

Нещодавно контррозвідка Служби безпеки України попередила у Харкові замах на вбивство одного з колишніх бойових командирів розвідпідрозділу батальйону ЗСУ, який був організований спецслужбами РФ. Для виконання злочину російські спецслужби залучили харків’янина, який раніше проходив військову службу у Національній Гвардії України, однак був звільнений через компрометуючі обставини.

Нагадаємо також, що у листопаді минулого року на Харківщині контррозвідники та слідчі СБ України викрили механізм фінансування терористичних організацій «Л/ДНР» через оборудки із соціальними виплатами. Організував протиправну схему переселенець із Луганщини, який тривалий час проживає в Харкові. 

 

comments powered by HyperComments