Міноборони тимчасово призупинило приймання харківських БТР-4Е

П'ятниця, 24 січня 2020, 18:21
24 січня робоча група перевірила наявність пошкоджень зміцнюючої наплавки на зварних з’єднаннях бортів бронетранспортерів БТР-4Е в місцях постійної дислокації.
Міноборони тимчасово призупинило приймання харківських БТР-4Е

Як повідомили у прес-службі Міноборони, за попередніми даними пошкодження наплавки підтверджені на кількох бронетранспортерах.

«З метою недопущення постачання до ЗС України неякісної продукції та до часу з’ясування всіх обставин, Міноборони тимчасово призупинило приймання бронетранспортерів БТР-4Е», - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 23 січня керівництво Укроборонпрому дало директору Харківського конструкторського бюро з машинобудування імені O.O. Морозова та власнику Лозівського ковальсько-механічного заводу 24 години для з’ясування достовірності оприлюдненої у ЗМІ інформації щодо якості зварювання корпусів БТР-4Е.

Нагадаємо також, що у серпні минулого року трудовий колектив Лозівського ковальсько-механічного заводу (ЛКМЗ), який виробляє броньовані корпуси для БТР, вузли і агрегати трансмісії, звернувся до Президента України Володимира Зеленського з відкритим листом зі скаргою на дії держконцерну «Укроборонпром», які призводять до зриву виконання Державного оборонного замовлення, фінансових втрат підприємства та зниження якості військової техніки.

Кілька харківських підприємств, що входять в концерн «Укроборонпром», виявилися втягнутими в конфлікт між ДК та Міністерством оборони. У «Укроборонпромі» повідомили, що Міноборони без пояснення причин припинило фінансування розробок нових видів бронетехніки. «Міністерством оборони припинено фінансування виробництва БТР-4 з-за нездатності приватної компанії ТОВ «Лозівський ковальсько-механічний завод», яка є монополістом у виготовленні корпусів зі сталі марки «71», виробляти необхідну кількість корпусів», - було сказано в повідомленні.

У свою чергу, в Міноборони спростували дану інформацію і звинуватили Харківське конструкторське бюро з машинобудування ім. Морозова в зриві термінів замовлень, що значно підвищило вартість продукції.

comments powered by HyperComments