Головну ялинку Південної залізниці відправлять до Екопарку

Субота, 25 січня 2020, 13:21
Після завершення новорічних та Різдвяних свят на Південній залізниці знайшли оригінальне рішення, як бути з 18-ти метровою ялинкою зі справжніх сосен, що прикрашала Привокзальну площу: її розлогі віти сьогодні відвезли до «Фельдман Екопарку» — регіональний ландшафтний парк, до складу якого входить також зоопарк з понад 2000 тваринами та птахами. Він розташований на околиці Харкова.
Головну ялинку Південної залізниці відправлять до Екопарку

Про це повідомили у прес-центрі Південної залізниці.

А хвоя, як відомо, і є джерелом необхідних вітамінів і мікроелементів: це і аскорбінова кислота, калій, кальцій, залізо та інше, — усі вони зміцнять імунітет тварин зоопарку. Окрім того, розлогими вітами вистелять вольєри, бо багато хто з тварин, приміром, мавпи, полюбляють бавитися вітами з хвоєю.

А з тирси подрібнених стовбурів новорічних дерев, зазвичай, виготовляють в «Фельдман- Екопарку» запашну підстилку для вольєрів, що має бактерицидні властивості: вбиває шкідливі мікроорганізми і не дає розмножуватися паразитам.

Нагадаємо, залізничники відкрили ялинку 19 грудня на День святого Миколая. На Привокзальній площі у Харкові встановили 18-метрову ялинку, маленький новорічний потяг та льодяний фонтан.Упродовж новорічних та різдвяних свят біля ялинки триватимуть виступи самодіяльних колективів, вікторини, конкурси та інші розважальні програми. 

Нагадаємо також, що КП «Комплекс з вивезення побутових відходів» вивозить з дворів житлових будинків викинуті ялинки і утилізує їх на спеціальних пунктах у дробильних установках. Підприємство вивозить близько 30 самоскидів з ялинками на пункти утилізації. Для цієї роботи в місті відведено чотири спеціальні майданчики, обладнані новими сучасними дробильними установками, які дозволяють переробляти в день 80 куб. м - це приблизно вагон ялинок.

 

comments powered by HyperComments