Результати керування Кучера: Харківщина вперше за останні роки демонструє спад промисловості

Неділя, 26 січня 2020, 09:47
У Харківській області у грудні минулого року виробництво впало на 15%.
Результати керування Кучера: Харківщина вперше за останні роки демонструє спад промисловості

Згідно даним Держстата України, у грудні минулого року на Харківщина спад виробництва склав 15%, якщо порівнювати з аналогічним періодом 2018 року.

У порівняні з іншими регіонами України Харківщина перебуває на передостанній сходинці показників росту промисловості після Закарпатської області.

У грудні 2019 року в порівнянні з листопадом 2019 року по Харківській області спад виробництва становив 2,2% (за цим показником найгірший результат по Україні зафіксований у Хмельницькій області, де спад становив 23,5%, найкращий результат – у Миколаївській області, де ріст виробництва склав 18,5%).

У 2019 році в порівнянні з 2018 роком по Харківській області спад промислового виробництва становив 3,7% (при цьому у 2018 році був зафіксований ріст промислового виробництва на Харківщині – 2,9%). За цим показником найгірший результат зафіксований у Хмельницькій області, де спад виробництва за рік склав 14,8%, найкращий – у Вінницькій області, де зафіксоване зростання на рівні 13,5%.

Нагадаємо, що в останні п’ять років промислове виробництво у Харківської області стабільно зростало. Так позитивна динаміка харківської промисловості за останні три роки склала 15%. Також була збільшена кількість робочих місць на підприємствах.

За підсумками 2018 року індекс промислової продукції регіону склав 102,9%. Були збільшені обсяги виробництва в галузі машинобудування, хімічної промисловості, оброблення деревини; постачання електроенергії та газу; добувної промисловості і розроблення кар’єрів; виробництва фармацевтичних продуктів і препаратів.

Протягом 2018 року реалізовано промислової продукції на 190,5 млрд грн. Частка Харківщини в загальнодержавному обсязі реалізованої продукції країни складає 7,6 %. А це – четверте місце серед регіонів України. На підприємства регіону припадає майже 13% обсягу реалізованої продукції машинобудування країни, що відповідає другому місцю.

Нагадаємо також, що згідно моніторингу соціально-економічного розвитку регіонів за 2018 рік, Харківщина посіла перше місце серед областей України та друге – після міста Київ. 

comments powered by HyperComments