У Харкові на хабарі погоріла помічниця судді

Понеділок, 10 лютого 2020, 15:13
За суму у 15 тисяч гривень жінка обіцяла харків’янину «позитивне» рішення у справі про ДТП.
У Харкові на хабарі погоріла помічниця судді

Прокуратурою Харківської області повідомлено про підозру одній із помічниць судді Московського районного суду м. Харкова за фактом отримання неправомірної вигоди за вплив на особу, уповноважену на виконання функцій держави, поєднане з вимаганням такої вигоди ( ч. 3 ст. 369-2 КК України).

Як повідомили у прес-службі прокуратури Харківської області, підозрювана отримала гроші двома «траншами» у 5 та 10 тисяч гривень. При отриманні другої частини хабаря вона була затримана правоохоронцями.

Помічницю судді затримали в порядку ст. 208 КПК України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, 21 січня територіальним управлінням ДБР у м. Полтава під оперативним супроводом Харківського управління ДВБ НП України та процесуальним керівництвом прокуратури Харківської області виявлено факт одержання неправомірної вигоди підполковником, старшим оперуповноваженим відділу кримінальної поліції Київського ВП ГУ НП в Харківській області.

17 січня слідчими Державного бюро розслідувань спільно з Генеральною інспекцією Офісу Генерального прокурора при отриманні неправомірної вигоди викрито одного з прокурорів Харківської місцевої прокуратури.

Нагадаємо також, що на початку грудня харківський правоохоронець був затриманий «на гарячому» під час отримання 75 тисяч гривень. Правоохоронець вимагав у обвинуваченого 6 тисяч доларів. За ці гроші поліцейський обіцяв не притягувати харків’янина до кримінальної відповідальності.

comments powered by HyperComments