Підозрюваного в підпалі дверей Харківської ОДА залишили під вартою

Четвер, 13 лютого 2020, 17:19
Харківський апеляційний суд зменшив розмір застави Ерванду Алексаняну, підозрюваному у підготовці до умисного знищення або пошкодження майна газовидобувної компанії.
Підозрюваного в підпалі дверей Харківської ОДА залишили під вартою

Як повідомляє «Суспільне», суд змінив запобіжний захід Алексаняну в частині розміру застави — з 168 тисяч гривень до 52 тисяч гривень.

Сам Алексанян просив пом'якшити запобіжний захід з тримання під вартою із заставою до особистого забов'язання. Він наголошував, що виховує двох неповнолітніх дітей.

Прокурор просив залишити запобіжний захід без змін, зауваживши, що усі необхідні докази надав у суді першої інстанції.

Підпал на ґанку Харківської облдержадміністрації стався 27 грудня близько 23:20. За версією слідства, Алексанян облив двері установи легкозаймистою речовиною та підпалив. Вогонь загасила охорона адміністрації ще до прибуття рятувальників. Пізніше підозрюваний у підпалі ОДА з дружиною і дітьми пікетував адміністрацію Олексія Кучера, повідомляв Depo.Харків.

Алексанян пояснював свої дії тим, що дорогу у селі Зауддя, яка веде до його дому, зруйнували і не ремонтують. Чоловік каже, що через стан дороги до села не може проїхати "швидка". 8 січня стало відомо, що дорогу почали ремонтувати. 

15 січня Алексанян записав нове звернення та присвятив його Кучеру. Він заявив, що має намір спалити "газові установки" та поскаржився, що вантажна техніка продовжує руйнувати дорогу.  

У січні суд обрав Алексаняну міру запобіжного заходу у виді двох місяців тримання під вартою з можливістю внести заставу в розмірі 168 тис. грн.

 

comments powered by HyperComments