«Чорний» піар проти Світличної та стеження за кандидатом: як проходить виборча кампанія на Харківщині

Вівторок, 25 лютого 2020, 10:31
Виборча кампанія на 179 окрузі в Харківській області зараз знаходиться в активній фазі, тут велика конкуренція, але з використанням незаконних методів.
«Чорний» піар проти Світличної та стеження за кандидатом: як проходить виборча кампанія на Харківщині

Так керівник «Комітету виборців України» Олексій Кошель прокоментував появу фейковий листівок і газет, які дискредитують депутата Харківської обласної ради Юлію Світличну.

«В останні дні було зафіксовано поширення так званої «чорної» агітпродукції проти одного з кандидатів. Фейкові листівки з підробленими вихідними даними намагалися поширювати в Краснограді, Кегичівці, інших населених пунктах округу», - написав він на своїй сторінці в Facebook.

За словами Кошеля, затримані повідомили правоохоронцям, що за поширення друкованої продукції їм пообіцяли заплатити по 500 гривень. Замовниками, нібито, є представники президентської партії «Слуга народу».

За інформацією Громадянської мережі «Опора», на друкованих матеріалах є відомості про компанії, яка здійснила друк і замовника. Як зазначено на листівках і газетах, вони виготовлені на замовлення ПП «Маслов Валентин», відповідальний за випуск - Степаненко Дмитро Миколайович. Надруковано ТОВ «Промінь».

У свою чергу, довірена особа Юлії Світличної Анатолій Попов і адвокат Олексій Шевчук заявили, що в 179 окрузі на стеженні за кандидатом Юлією Світличної упіймали двох чоловіків в штатському.

«Зокрема, такий інцидент зафіксований 20 лютого під час роботи лідера виборчих перегонів в Лозовій», - розповів Анатолій Попов «Українським Новинам».

За його словами, чоловіки їздять на автомобілі Mazda з херсонської реєстрацією. Вони представилися співробітниками правоохоронних органів, але пред'явити посвідчення відмовилися.

Фото: Анатолій Попов

«Юлія Світлична сьогодні є лідером виборчих перегонів в 179 окрузі. Тому мета таких протиправних дій очевидна: грубе втручання у виборчий процес і перешкоджання нашому кандидатові вести законну агітацію. Ми офіційно звернулися в ГБР і Нацполіцію з вимогою перевірити, хто з представників влади віддавав наказ вести стеження за Юлією Світличної», - повідомив Попов.

Адвокат Шевчук підкреслив, що не виключає підготовку протиправних дій щодо нанесення фізичної шкоди Світличної з метою усунення її з виборчої гонки.

«Слідство має перевірити і визначити, чи були залучені до протиправних дій представники правоохоронних органів в офіційний робочий час. Також ми вважаємо, що існує загроза нанесення фізичної шкоди Юлії Світличної з метою усунення з виборчих перегонів кандидата-лідера. Всі ці факти протиправних дій необхідно швидко розслідувати», - розповів Шевчук.

Нагадаємо, двох осіб з друкованою продукцією, яка дискредитує депутата Харківської обласної ради Юлію Світличну, затримали 23 лютого в Краснограді.

 

comments powered by HyperComments