Заміна всіх голів РДА на 179 окрузі може свідчити про наміри зірвати вибори – політолог

П'ятниця, 28 лютого 2020, 19:19
Президент України незадоволений ситуацією, яка склалася на виборах в парламент в Харківської області.
Заміна всіх голів РДА на 179 окрузі може свідчити про наміри зірвати вибори – політолог

Таку думку висловив політолог Андрій Золотарьов, коментуючи «Українським новинам» ситуацію з призначенням голів РДА чиї райони входять у виборчий округ 179 за два тижні до виборів.

«Це свідчить про незадоволеність Зеленського ситуацією на виборах: провладний кандидат від «Слуги народу» Алєксєйчук програє самовисуванці Юлії Світличній з розгромним результатом – її рейтинг у п’ять разів менший, 12% проти 62%. Вчора нетиповими кроками відзначилася ЦВК: в окружній виборчій комісії було замінено голову та половину її членів. У влади нема шансів скоротити за два тижні розрив та виграти. Заміна усіх голів РДА може свідчити про наміри зірвати вибори», – сказав він.

Разом з тим, експерт застеріг владу від такого кроку.

«Зрив виборів для репутації Зеленського може бути гіршим за програш, оскільки в Європі та США із зацікавленням спостерігають, як українська влада проведе перші вибори до парламенту після здобуття монобільшості в усіх гілках влади», – підсумував Золотарьов.

Нагадаємо, розпорядження про призначення голів РДА у 5 районах Харківської області Зеленський підписав сьогодні, 28 лютого.

Нагадаємо також, що про загрозу зриву виборів у Харківській області вчора, 27 лютого, повідомив Комітет виборців України.

comments powered by HyperComments