Вибори на Харківщині: ОВК просить поліцію розслідувати появу фейкових членів виборчих комісій

Четвер, 5 березня 2020, 12:23
Факт подання одним к кандидатів неіснуючих членів дільничних виборчих комісій на 179 окрузі Харківської області розслідують правоохоронці.
Вибори на Харківщині: ОВК просить поліцію розслідувати появу фейкових членів виборчих комісій

Як йдеться в повідомленні одного з Telegram-каналів, мова йде про кандидата в депутати Тетяну Єгорову-Луценко.

За даними «Слобожанського ліфтера», ОВК направила в поліцію факти, які можуть підпадати під ч. 2 ст. 158 (фальсифікація виборчих документів) та по ст. 157 (втручання у виборчий процес).

«Існує думка, що Єгорова-Луценко не сама додумалася до таких маніпуляцій, а їй «підказали». Очевидно, що головним організатором спроб фальсифікацій на цьому окрузі є Кучер. І за нашою інформацією саме він курирував і цю маніпуляцію. В цілому вибори на 179 окрузі закінчуються не тільки розгромною поразкою СН, а й показовим кримінальною справою відносно керівництва ОДА та частини співробітників СБУ щодо втручання у виборчий процес. Зараз узагальнюються всі факти, інформація та докази. Готуються публічні та юридичні заяви. Про такі наміри вже все знають, та й в принципі ніхто не заперечує. Ніхто з керівництва країни не збирається покривати цю ситуацію», - йдеться у повідомленні

 

 

Нагадаємо, раніше замголови ОВК 179 округу Олександр Коновал заявив, що подання фальшивих членів дільничних виборчих комісій може привести до зриву виборів.

Сама Тетяна Єгорова-Луценко повідомила, що через сумніви у прозорості виборів, вона запросила людей з інших регіонів, але деякі з них відмовились від роботи у дільничних виборчих комісіях.

Нагадаємо також, що 28 лютого у 179 виборчому окрузі було утворено 189 дільничних виборчих комісій.

comments powered by HyperComments