На окрузі Кучера на Харківщині виникла реальна загроза зриву виборів - Коновал

Понеділок, 2 березня 2020, 10:55
Один з кандидатів у народні депутати, що балотуються в парламент на 179 окрузі Харківської області, подав неіснуючих членів виборчих комісій.
На окрузі Кучера на Харківщині виникла реальна загроза зриву виборів - Коновал

Як пише Depo.Харків з посиланням на заступника голови ОВК 179 Олександра Коновала, фальшивих членів комісії подала кандидат Тетяна Єгорова-Луценко.

«Це значить, що подання повністю фальшивка, фейк. Там немає реальних людей – або недійсні телефони дали, або люди взагалі не знають про те, що вони мають працювати в комісії, тобто вони не писали заяву, не давали згоду працювати в комісії», - сказав Коновал.

За словами заступника голова ОВК, ця ситуація може призвести до того, що у день виборів комісії не зможуть ухвалити ні одного рішення.

Нагадаємо, що про загрозу зриву виборів на 179 окрузі раніше повідомляли у Комітеті виборців України. На їх думку, масштабна заміна половина составу ОВК може поставити під сумнів стабільну роботу комісії за два тижні до дня голосування і призвести до спроб вчинення незаконних дій під час голосування та встановлення результатів виборів

Також про спробу влади викривити результати голосування заявляла кандидат в депутати по цьому округу, депутат Харківської облради Юлія Світлична. В свою чергу, політолог Андрій Золотарев вважає, що заміна всіх голів РДА на 179 окрузі може свідчити про наміри зірвати вибори.

Нагадаємо також, що 28 лютого у 179 виборчому окрузі було утворено 189 дільничних виборчих комісій.

comments powered by HyperComments