Збитки від вирубки лісу майже на 10,5 млн грн: ще чотирьом особам повідомлено про підозру

Субота, 14 березня 2020, 10:33
Під процесуальним керівництвом прокуратуи Харківської області повідомлено про підозру провідному інженеру одного з відділів Служби автомобільних доріг у Харківській області за фактом службової недбалості, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК України).
Збитки від вирубки лісу майже на 10,5 млн грн: ще чотирьом особам повідомлено про підозру

Як повідомив начальник відділу Юрій Ковальов, встановлено, що  вказаний провідний інженер у період з жовтня по грудень 2017 року не забезпечив повною мірою контроль за якістю та фактичним виконанням робіт з ремонту автомобільних доріг місцевого значення на території Дергачівського району Харківської області.

Він підписав акти приймання виконаних будівельних робіт щодо ремонту автомобільних доріг  з недостовірними відомостями щодо обсягів та вартості матеріалів та робіт. Роботи проведено не повно та не якісно, а їх обсяг не відповідає відомостям, зазначеним у документах. В результаті на підставі вказаних актів Служба автомобільних доріг в Харківській області безпідставно перерахувала близько 8 млн грн на рахунок ТОВ (підрядник).

Злочинні дії посадовця завдали збитків державі на вищезазначену суму.

Згідно ч. 2 ст. 367 КК України провідному іженеру загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від двох до п'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від двохсот п'ятдесяти до семисот п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

comments powered by HyperComments