Кегичівська та Сахновщицька ЦРЛ не зафіксували жодного випадку COVID-19, тому що в лікарнях досі відсутні тести – Світлична

П'ятниця, 10 квітня 2020, 09:15
В районних лікарнях Харківщини чекають на засоби захисту для медперсоналу та увагу обласної влади.
Кегичівська та Сахновщицька ЦРЛ не зафіксували жодного випадку COVID-19, тому що в лікарнях досі відсутні тести – Світлична

Про це повідомила народний депутат України Юлія Світлична.

З першим питанням від вчора, начебто, стало краще - команда нардепа привезла до ЦРБ Сахновщини та Кегичівки захисні костюми, рукавички, маски, прилади контролю стану здоров’я пацієнтів та сертифікати на пальне для медичного транспорту.

На сьогодні у районах Харківщини ще не підтверджено жодного випадку захворювання на коронавірусну інфекцію. Проте, за словами представників обох лікарень, у них відсутні тести на виявлення COVID-19.

«В районах області конче чекають на увагу обласної влади - відсутні засоби захисту для лікарів. Все це лягає на плечі небайдужих громадян - меценатів, місцевих підприємців, благодійників, та волонтерів. Проте і облдержадміністрація нарешті має почати виконувати те, що їй належить. Бо в нас така «оптимістична» статистика по вірусу зараз, можливо, виключно тому, що тести на виявлення COVID-19 в районах елементарно відсутні?» - заявила народний депутат.

Нагадаємо, раніше прес-служба Юлії Світличної повідомляла про допомогу Красноградській ЦРЛ та Лозівському ТМО.

comments powered by HyperComments