На Харківщині поліцейський начальник вирішив заробити на карантині (ФОТО)

П'ятниця, 10 квітня 2020, 15:05
СБУ підозрює начальника райвідділу поліції з Харківщини у хабарництві за недотримання карантинних умов.
На Харківщині поліцейський начальник вирішив заробити на карантині (ФОТО)

Як повідомив керівник прес-служби СБУ у Харківській області Владислав Абдула, підозрюваний вимагав хабар у місцевого підприємця за непритягнення до відповідальності за порушення карантинних обмежень.

Ще за 15 тисяч гривень разового «внеску», та 2 тисячі щомісячних виплат правоохоронець пообіцяв йому дозволити вести бізнес в супереч правилам карантину.

Начальнику райвідділу повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Тривають слідчі дії, зокрема перевіряється можлива причетність працівників райвідділу до протиправних дій. Встановлюються інші випадки приховування посадовцем виявлених порушень умов карантину.

Нагадаємо, з 2 квітня в Україні посилені карантинні заходи. Правоохоронцями проводяться перевірки дотримання суб’єктами господарювання карантину. 

Нагадаємо також, що 21 січня територіальним управлінням ДБР у м. Полтава під оперативним супроводом Харківського управління ДВБ НП України та процесуальним керівництвом прокуратури Харківської області виявлено факт одержання неправомірної вигоди підполковником, старшим оперуповноваженим відділу кримінальної поліції Київського ВП ГУ НП в Харківській області.

17 січня слідчими Державного бюро розслідувань спільно з Генеральною інспекцією Офісу Генерального прокурора при отриманні неправомірної вигоди викрито одного з прокурорів Харківської місцевої прокуратури.

comments powered by HyperComments