Вибори в умовах карантину на Харківщині: в РДА спростували заяву Кучера - ЗМІ

Понеділок, 13 квітня 2020, 12:21
Ніхто з районних адміністрацій 179 виборчого округу Харківщини не звертались до голови ХОДА Олексія Кучера з побоюваннями з приводу проведення виборів 15 березня.
Вибори в умовах карантину на Харківщині: в РДА спростували заяву Кучера - ЗМІ

Про це пише видання «Вечірній Харків», журналісти якого поспілкувались з керівництвом РДА по цьому питанню.

«Ми звернулися в кожну з адміністрацій районів, які згадуються в документі, з питанням про те чи були дійсно такі звернення до керівництва області і чи дійсно в керівництві району висловлювали побоювання з приводу проведення та організації виборів на території 179 округу. Виявилося, що ні один з 5 районів, які фігурують в тексті рішення комісії, насправді не звертався до керівництва області щодо організації процесу виборів в умовах карантину», - йдеться в повідомленні.

Це ж підтверджують і в самій Харківської обласної державної адміністрації, офіційно відповівши на журналістський запит, що ніяких звернень з боку районних адміністрацій, виконавчої влади, а також органів місцевого самоврядування з приводу організації виборів в умовах карантину не було.

Нагадаємо, вибори на 179 окрузі відбулись 15 березня. Впевнену перемогу у виборах здобула Юлія Світлична отримавши, 77.5% голосів виборців. Майже в 10 разів менше голосів виборців отримала Вікторія Пташник – кандидатка від Європейської Солідарності, яка посіла друге місце на виборах з результатом 7.9%.

comments powered by HyperComments