Найбільшою подякою чорнобильцям стане виконання закону про соціальний захист – Світлична

Понеділок, 27 квітня 2020, 09:16
Ліквідатори аварії на ЧАЕС потребують постійної підтримки і уваги з боку влади.
Найбільшою подякою чорнобильцям стане виконання закону про соціальний захист – Світлична

Про це народний депутат України Юлія Світлична сказала під час вшанування пам’яті ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС.

«Чорнобиль це величезна трагедія, і в той же час приклад неймовірного героїзму тисяч людей. Рятувальників, військових, будівельників, учених і медиків. Всіх українців. Ми пам'ятаємо їх подвиг», - сказала вона.

За словами народного депутата, найбільшою подякою чернобильцам стане виконання закону про соціальний захист і підвищення соціальних стандартів для ліквідаторів цієї страшної аварії.

«Так виходить, що 34 роки тому вони боролися за безпеку всього світу, а зараз змушені боротися за соціальну справедливість по відношенню до себе», - сказала вона.

Нагадаємо, 26 квітня 1986 року сталась найстрашніша техногенна катастрофа в історії не тільки нашої країни, але й усієї Європи. Зараз на Харківщині проживають майже 11 тисяч ліквідаторів аварії на ЧАЕС, їх родин та 5 тисяч переселенців із зони відчуження.

Нагадаємо також, за ініціативи Світличної у 2018 році розпочався перший за 25 років капітальний ремонт у Харківській обласній лікарні для чорнобильців. Роботи велися у стаціонарному корпусі. Окрім того, вже ремонтується декілька відділень: функціональної діагностіки, приймальному, а також фізеотерапії. Кошти на капремонт виділені одразу і ЄБРР, і обласним бюджетом.

 

comments powered by HyperComments