Ситуація на Панютинському ВРЗ погіршується: Світлична вимагає від прем’єр-міністра рішучих дій

Середа, 29 квітня 2020, 16:05
Народний депутат України Юлія Світлична наполягає на особистому втручанні Прем’єр-міністра України у ситуацію, яка склалась на одному з великих підприємств Харківської області.
Ситуація на Панютинському ВРЗ погіршується: Світлична вимагає від прем’єр-міністра рішучих дій

Про це депутат написала на своїй сторінці в Facebook за підсумками зустрічей з мешканцями Лозовій.

«Всупереч обіцянкам і заявам ситуація на Панютинському вагоноремонтному заводі погіршується. Нові вагони не будуються, ремонтні роботи скорочені до мінімуму, системних замовлень немає, частина працівників відправлена у вимушений простій, з липня планується перевести завод на неповний робочий тиждень, соціальна напруга на підприємстві зростає. План виводу підприємства з кризи, який має керівник ПВРЗ, ніхто фахово не розглядає», - написала вона.

Юлія Світлична направила депутатське звернення на ім’я Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля та Міністра інфраструктури Владислава Криклія з вимогою терміново розглянути на засіданні Уряду ситуацію, що склалася на Панютинському ВРЗ та вжити всі можливі заходи щодо недопущення переведення роботи підприємства на неповний робочий тиждень.

Нагадаємо, термінові заходи, направлені на вихід заводу з кризи, Юлія Світлична наполягала що у лютому поточного року. Панютинський вагоноремонтний завод під Лозовою раніше був одним з найбільших підприємств «Укрзалізниці», а також забезпечував лозовчан робочими місцями.

Неефективне управління призвело до того, що завод простоює, замовлень немає, йдуть скорочення, а робітники одержують мізерну зарплату. У 2018 році Панютинський вагоноремонтний завод на Харківщині побудував більше 1.5 тисяч вагонів. А в цьому 2019 році - жодного. У лютому був призначений новий директор Панютинського вагоноремонтного заводу - В'ячеслав Коваленко, але ситуація на краще не змінилась.

comments powered by HyperComments