В Харкові активісти намагаються врятувати дерева в дитсадку від надмірного кронування (ФОТО)

Вівторок, 2 червня 2020, 09:56
В Харкові на початку року 428 дитячий садок обрізав у себе близько половини дерев.
В Харкові активісти намагаються врятувати дерева в дитсадку від надмірного кронування (ФОТО)

Починалася обрізка традиційно - «під стовпи» (декілька з таких дерев – незважаючи на останні тижні злив - вже досихають), коли активісти поцікавились документами на цей «благоустрій», різати стали суттєво обережніше, пише Екологічна група «Печеніги».

«Але керівництву садку благоустроєного виявилося замало. На 2020 рік дитсадок знову просить гроші на кронування 60 дерев – 25000 грн.
Щоб обрізка знов не була варварською, треба зафіксувати стан дерев. Бо, коли дерево обріжуть під стовп, ні поліції, ні суду, ні екоінспекції не доведеш, що воно було здорове. Рубачі скажуть – було хворим, загрожувало дітям. Без доказів з ними не посперечаєшся.

Зовсім інша справа, коли дерева оглядає комісія із декількох людей та заносить колективний висновок в акт обстеження зелених насаджень. Дерева фотографуються. Акт надсилається у міськраду. Зрозуміло, що балачки про аварійні дерева, коли є висновок комісії та фотографії дерев, легко спростувати.

На дворі складна погода. Весь час зривалась злива. Доводилось знову і знову рятуватися від неї у дірявих павільйонах дитсадку. На жаль, на ремонт яких керівництво грошей поки що не просить», - йдеться в повідомленні.

comments powered by HyperComments