Харківське КП припинило обслуговувати «Електроважмаш»

Вівторок, 30 червня 2020, 13:43
Через борг у суму 1 493 961 грн. КП «ХКОВ» припинило надання послуги водовідведення ДП завод «Електроважмаш».
Харківське КП припинило обслуговувати «Електроважмаш»

Як повідомили у прес-службі КП «ХКОВ», послуги з водовідведення заводу припинено з 29 червня.

За даними прес-служби КП, завод накопичував борги починаючи з березня 2019 року.

«Ми неодноразово офіційно повідомляли «Електроважмаш» про цю заборгованість, але керівництво підприємства не реагувало і не вживало практичних кроків для погашення боргу. У результаті було прийнято рішення припинити надання послуг водовідведення з 29 червня поточного року. «Харківводоканал» пішов на це вимушено - ми повинні брати до уваги колективні інтереси громади Харкова. Наше комунальне підприємство зобов'язане отримувати грошові кошти від абонентів - юридичних осіб, оскільки ми зобов'язані щодня надавати послуги водопостачання та водовідведення всьому місту», - повідомили на підприємстві.

Нагадаємо, 16 червня поточного року Харківською місцевою прокуратурою № 3 здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом розтрати у великих розмірах майна державного підприємства «Завод «Електроважмаш» за ч. 4 ст. 191 КК України.

У ході досудового розслідування встановлено, що протягом 2019-2020 рр. посадовими особами підприємства за відсутності контролю за забезпеченням прибутковості з боку його керівника укладено низку завідомо збиткових угод.

Орджонікідзевський районний суд Харкова задовольнив клопотання прокуратури щодо запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з можливістю застави 504 480 грн. для директора з економіки. Щодо генерального директора, то застава склала 42040 грн.

comments powered by HyperComments