Справу стосовно Кернеса та двох його охоронців перенесли через карантин

П'ятниця, 10 липня 2020, 17:51
Суд відбудеться 14 серпня.
Справу стосовно Кернеса та двох його охоронців перенесли через карантин

Київський районний суд Полтави переніс через карантин підготовче засідання щодо повторного розгляду справи стосовно мера Харкова Геннадія Кернеса та його охоронців Віталія Блинника та Євгена Сміцького, які підозрюються у погрозі вбивством, незаконному позбавленні волі та катуванні двох активістів Харківського Євромайдану у січні 2014 року, передає  УНН.

«Суд ухвалив перенести розгляд підготовчого засідання по даному кримінальному провадженню на 14 серпня 10:00», - сказав суддя.

Також суддя повідомив, що засідання перенесли через клопотання адвоката Кернеса про відкладення розгляду через продовження карантину до 31 липня.

Нагадаємо, розгляд апеляційних скарг триває з літа 2018 року. Кернесу і двом його охоронцям висунули підозру за трьома статтями: незаконне позбавлення волі чи викрадення людини, катування, погроза вбивством. У серпні 2018-го Київський райсуд закрив справу.

До сьогоднішнього засідання стало відомо, що обидва прокурори усунуті від участі у справі у зв‘язку із звільненням — вони не пройшли аттестації.

comments powered by HyperComments