Для кого у мерії Кернеса завжди горить зелене світло: ХАЦ розповів про «туалетну схему» для отримання землі

П'ятниця, 24 липня 2020, 16:15
В Харкові не проводять аукціони на оренду або продаж земельних ділянок під забудову. Але це не заважає будувати нові багатоповерхівки.
Для кого у мерії Кернеса завжди горить зелене світло: ХАЦ розповів про «туалетну схему» для отримання землі

Про це пише «Харківський антикорупційний центр» к дописі «Як у Харкові працює «туалетна схема» для отримання землі».

«Харкові протягом десяти років використовували різні способи, щоб уникати аукціонів та передавати землю непрозоро: «кооперативна схема», використання присадибних ділянок для будівництва багатоповерхівок, або ось – «туалетна схема». Цей спосіб виділення землі під забудову був популярним і у інших регіонах: Вінниці, Одесі. А тепер про Харків», - йдеться у повідомленні.

Земля на проспекті Перемоги

Депутати Харківської міськради у квітні 2020 року надали згоду ТОВ «Корп-Постач» на розроблення проекту землеустрою щодо зміни цільового призначення земельної ділянки для будівництва багатоквартирного житлового будинку на проспекті Перемоги (поруч із будинком № 69).
Мова йде про забудову майже 1 га землі на пр. Перемоги, 69 А. раніше ця земля була надана нібито для експлуатації та обслуговування нежитлових приміщень торгівельних майданчиків.

Згідно документів, які надали депутатам, на ділянці нібито розташовані дві нежитлові будівлі площею 49,2 кв.м. та 49,8 кв.м., які належать ТОВ «Корп-Постач». І саме через це ця фірма має пріоритетне право на оренду земельної ділянки поза конкурсом та аукціоном.

«За документами ніби-то є 2 нежитлові будівлі, а насправді - нічого немає. І більше того - ніяких капітальних споруд на цій ділянці ніколи не було. Отже, очевидно протиправне рішення. При чому, посадові особи департаменту терконтролю діють спільно із забудовниками», - відмічає Черняк.

Адже, за словами депутата, чиновники документально підтвердили, що побачили на ділянці будівлі, яких не існує. Депутат вважав, що на ділянку привезли тимчасові споруди, які видали за капітальні будівлі, після чого прибрали.

Свої слова Черняк повторив на сесії міської ради, назвав дії чиновників «махінаціями з землею». За що отримав позов до суду.

 

 

comments powered by HyperComments