Харків потрапив у «жовту» зону: чим не можна займатися з понеділка (ІНФОГРАФІКА)

П'ятниця, 14 серпня 2020, 09:27
Харків і околиці потрапили у «жовту» зону карантину після позачергового засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.
Харків потрапив у «жовту» зону: чим не можна займатися з понеділка (ІНФОГРАФІКА)

З 17 серпня і на два тижні в Харкові і семи районах області посилять карантинні обмеження, повідомив на своїй особистій сторінці у Facebook міністр Кабінету Міністрів України Олег Немчінов.

Якщо вірити міністру, до «жовтої» зони потрапили: Харків, Богодухівський, Валківський, Золочівський, Краснокутський, Нововодолазький, Первомайський і Чугуївські райони Харківської області.

Згідно оновлених на днях правилам адаптивного карантину Україну поділили на чотири зони за рівнем захворюваності Covid-19: «зелену», «жовту», «помаранчеву» і «червону».

За умов «жовтої» зони, «забороняється відвідування установ соціального захисту, в яких перебувають люди похилого віку, крім тих, що надають послуги кризово». Як свідчить інфографіка, розроблена Міністерством охорони здоров'я України, ця єдина заборона додається до обмежень, обумовлених «зеленою» зоною.

Нагадаємо, 7 серпня Міністр охорони здоров'я Максим Степанов уже вибачався перед усією Україною за «технічну помилку», в результаті чого тиждень тому Харків ледь не причислили до «червоної» зони. Міністр також закликав користуватися тільки офіційною інформацією від МОЗ.

Як повідомляла «Справжня Варта», у Харківській області за попередню добу, з 12 на 13 серпня, зареєстровано 209 нових випадків коронавируса. Це рекордний показник для регіону з початку пандемії і найбільший приріст хворих за добу в розрізі регіонів України.

Всього в регіоні виявлено 5378 випадків захворювання, 151 людина померла (1 випадок за минулу добу), 2583 видужав (31 за минулу добу), продовжують хворіти 2644 людей.

comments powered by HyperComments