Рейдерське захоплення виробника лінолеуму і сервісний центр МВС у Харкові: виявився зв'язок між двома гучними справами (ВІДЕО)

Четвер, 31 грудня 2020, 12:06
47 слідчих підключилися із Києва, аби відібрати завод "Алексвуд" в орендарів і дружини Леоніда Гайшука.
Рейдерське захоплення виробника лінолеуму і сервісний центр МВС у Харкові: виявився зв'язок між двома гучними справами (ВІДЕО)

Нагадаємо, у Харкові минулої середи, 23 грудня, за участю спецпідрозділу поліції відбулося захоплення підприємства "Алексвуд", що належало харківському підприємцю Леоніду Гайшуку, який помер 17 квітня 2020 року. Представники власника та орендарів заводу назвали дії поліції рейдерським захопленням.

Спір щодо корпоративних прав на майно підприємства триває між першою дружиною і донькою покійного власника "Алексвуда" Леоніда Гайшука з його вдовою Оленою Байбековою та їхніми двома малолітніми синами, які мають вступити у спадок, повідомляє 112.ua.

Як стверджує "KP.ua", оформивши розлучення з Гайшуком, взявши дівоче прізвище і позбавивши його батьківства, його колишня дружина Ірина Полуектова після смерті підприємця спробувала скасувати рішення суду про розлучення 13-річної давнини. У цьому випадку вона стає вдовою і вже законно претендує на половину всього майна Гайшука, як на спільно нажите у шлюбі.

У Харкові суди першої та другої інстанцій позов Полуектової не задовольнили, після цього на підприємстві почалися силові акції. За словами адвокатів ТОВ "Балана", що орендує виробничі площі заводу, саме рішення апеляційного суду від 21 грудня 2020 року стало своєрідним спусковим гачком для його рейдерського захоплення через 2 дні.

На фото: Ірина Полуектова / Інстаграм

"Як стверджують юристи, за силовим варіантом встановлення контролю над підприємством стоїть цивільний чоловік Ірини Полуектової, екс-співробітник Регіонального сервісного центру МВС України Сергій Вакуленко. Останній нещодавно став об'єктом розслідування, під час якого оприлюднено кричущі факти незаконної реєстрації автомобілів, виготовлення на базі сервісного центру фальшивих медичних довідок, автомобільних держномерів та підробних занижених оцінок автотранспорту з метою ухиляння від сплати податків", - пише 112.ua.

Утім, за інформацією агентства "РБК-Україна", чоловікові Полуектової вдалося зам'яти цей скандал – не в останню чергу завдяки заступнику начальника слідчого управління ГУНП в Харківській області Олегу Максимовичу. "Саме до нього звернулася Полуектова із заявою про "підготовку шахрайства" на заводі "Алексвуд". Максимович забезпечив внесення 8 травня 2020 року слідчим управлінням ГУНП в Харківській області цього провадження до Реєстру досудових розслідувань, підключивши до нього вищі інстанції", - зазначає 112.ua.

За офіційною версією поліції, рано вранці 23 грудня 2020 року на лінію "102" надійшов дзвінок. Жінка, яка назвалася Марією Полуектовою, повідомила, що підприємство її покійного батька захопили невідомі. За відомостями журналістів, невстановлений спецпідрозділ НПУ в повному захисному спорядженні та озброєний автоматами прибув на автобусах до прохідної заводу. Поліцейські розтрощили кімнату охорони і, виламавши ворота підприємства, стали бити охоронців підприємства.

Щоб уявити собі масштаб підтримки дій Максимовича і Вакуленка "зверху", досить сказати, що у цьому кримінальному провадженні створено групу з 47 (!) слідчих Головного слідчого управління НПУ. І все – заради того, щоб позбавити законної спадщини двох синів Л. Гайшука – п'яти і півтора років, а також їхню матір. Однак ні вдова Л. Гайшука Олена Байбекова, ні орендарі заводу ТОВ "Балана", незважаючи на те, що слідчі ГСУ вручили їм повістки на 31 грудня 2020 року, за їхніми словами, відступати не збираються.

comments powered by HyperComments