Окупанти серйозно «осідають» у Борівській громаді на Харківщині

Неділя, 8 травня 2022, 10:47
Побризу Ізюма на Харківщині продовжує значно збільшуватись кількість російської живої сили і ворожої техніки.
Окупанти серйозно «осідають» у Борівській громаді на Харківщині

Окупанти ґрунтовно укріплюються: риють окопи та встановлюють бліндажі, повідомляє Борівська селищна рада.

За даними аерозйомки, територію громади транзитом проходить велика кількість живої сили та техніки окупантів, при цьому значна частина «осідає». Непрохані гості прискіпливо оглядають зайняті села, перевіряють помешкання місцевих жителів, особливу увагу приділяють господарським будівлям, горищам та підвалам, заселяються в пусті будинки та заклади соціальної інфраструктури. Мирних жителів здебільшого не чіпають, але шукають мисливську зброю, вибірково можуть забирати цінні речі, грабують двори і помешкання, з яких виїхали господарі, забирають або псують автомобілі, роблячи їх не придатними для пересування.

Ворожими військами зайняті практично всі населені пункти громади. Найбільше їх в Чернещині, Ізюмьскому, Дружелюбівці, Першотравневому, Богуславці, Шийківці.

Крім того, ворог активно окопується, будує бліндажі, маскує техніку в лісі поблизу Борової, біля Ольгівки, на околицях Богуславки.

«Ці території наразі є найнебезпечнішими для мирних жителів», - підкреслюють у селищній раді.

Нагадаємо, раніше головком ЗСУ Валерій Залужний повідомив про перехід у контрнаступальні дії на Харківському та Ізюмському напрямках. Напередодні стало відомо, що ЗСУ відкинули рашистів на 40 кілометрів від Харкова, звільнивши низку населених пунктів.

comments powered by HyperComments