За катування грудей жінки звільнені співробітники і керівництво Орджоникідзевського райвідділу

Микола Кузнецов  |  П'ятниця, 30 січня 2009, 11:34
Завершена службова перевірка за фактами застосування тортур в Орджоникідзевському райвідділі міліції Харкова, повідомив керівник ГУ МВС України в Харківській області Віктор Развадовський в ефірі каналу «ОТБ».
На катів чекає рішення прокуратури.

За його словами, після випадку, описаного в пресі, коли двох жінок катували, надягаючи пакет на голову і застосовуючи плоскогубці, зокрема, для спричинення болю в області грудей, керівництво і співробітники відділу були звільнені.

«Міністром внутрішніх справ ухвалено рішення про звільнення з посад начальника відділу і його першого заступника», – повідомив глава Управління.

Сам В. Развадовський звільнив оперативників і всіх співробітників, які брали участь в затриманні жінок.

Прокуратура за фактом скоєного порушила кримінальну справу. За наслідками її розслідування справу або передадуть до суду, або закриють.

Постраждалим В. Развадовський порадив довести свою правоту в суді. За його словами, свідчення затриманих істотно розходяться з тим, що говорять звільнені співробітники міліції.

Як писала газета «Сьогодні», з жінок, за їх словами, вибивали свідчення про те, що вони обікрали власне підприємство.

Нагадаємо, були також звільнені начальник і співробітники райвідділу Дзержінського району– за халатність, що призвела до втечі небезпечного злодія.
 

comments powered by HyperComments