Суд відмовився захищати українців – учасників війни в Осетії

Микола Кузнецов  |  П'ятниця, 27 березня 2009, 12:31
Печерський районний суд міста Києва відмовив в задоволенні позову громадянам України, що звернулися до суду, щоб спростувати інформацію щодо їх участі у військовому грузинсько-осетинському конфлікті.
Суд відмовився захищати українців – учасників війни в Осетії

Дана інформація містилася в звіті Тимчасової слідчої комісії з з'ясування фактів незаконного постачання зброї до Грузії, очолюваного народним депутатом Валерієм Коновалюком.

Депутат, коментуючи чергову перемогу в суді, заявив, що провокація СБУ в черговий раз провалилася. Позов про захист честі і гідності, сфабрикований за чотири місяці після звіту комісії, а також спроба через суд довести, що під час конфлікту українські військові не знаходилися на території Грузії – депутат називає «черговою непрофесійною «уткою» СБУ».

Що ж до реальних фактів, які Валерій Коновалюк озвучив з парламентської трибуни, то ні СБУ, ні Генеральна прокуратура на них до цих пір не відреагувала, підкреслює регіонал.

«Це і зрозуміло, і виправдано, оскільки поки Віктор Ющенко не буде усунений від влади, доти вся правоохоронна система забезпечуватиме прикриття тих зловживань, махінацій і корупції, які були пов'язані з постачаннями зброї до Грузії», – вважає Коновалюк.

Як затверджує голова тимчасової слідчої комісії, сьогодні на її адресу поступають нові факти і докази причетності Віктора Ющенка і його оточення до махінацій навколо торгівлі зброєю. Зараз члени комісії працюють в тісному контакті з грузинською опозицією, члени якої розслідують махінації з боку Президента Саакашвілі.

«Не дивлячись на всю провокативну діяльність голови СБУ, в цій організації ще збереглося достатньо чесних офіцерів, які сприяють діяльності комісії. Ані краплі сумніву не викликає факт, що найближчим часом розслідування отримає новий виток. Ці злочини не залишаться безкарними. Оскільки державний бюджет України втратив сотні мільйонів доларів на махінаціях зі зброєю. А ці кошти могли піти на фінансування української армії і вирішення соціальних проблем громадян країни», – упевнений Коновалюк.
 

comments powered by HyperComments