За хабар затримані мер Кам'янець-Подільського та чиновник міськради

Середа, 22 вересня 2010, 15:47
Служба безпеки України викрила протиправну діяльність двох посадовців Кам'янець-Подільської мерії – міського голови та керуючого справами виконкому міської ради.
хабар

Вони вимагали та отримали хабарі у місцевих підприємців, повідомляє прес-служба СБУ.

У жовтні 2009 р. до мера міста звернулися власники приватного підприємства з проханням передати їм в оренду земельну ділянку площею 1,5 га для будівництва гаражів та СТО. Посприяти у виділенні землі та подальшому зменшенні орендної плати мер погодився за винагороду у розмірі 300 тис. грн. У разі несплати грошей чиновник погрожував виставити ділянку на аукціон та продати її.

20 вересня керуючий виконкому міськради у своєму службовому кабінеті під час отримання від підприємців останньої частини хабара у розмірі 60 тис. грн був затриманий співробітниками Служби безпеки України. Вирішується питання про обрання запобіжного заходу стосовно міського голови, який нині перебуває у лікарні.

20 вересня ц.р. прокуратура Хмельницької області за матеріалами СБУ стосовно мера та його спільника порушила кримінальну справу за ч.2 ст.368 (одержання хабара у великому розмірі або службовою особою, яка займає відповідальне становище) та ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, голову Карлівської міської організації Української Народної Партії Сергія Яковенка звинувачують у тому, що він нібито отримав від когось хабара у розмірі 10 тисяч доларів.

До речі, розмір середнього хабара в Україні становить 24 тисячі гривень. Про це повідомив начальник Департаменту Державної служби боротьби з економічною злочинністю МВС України Валерій Коряк.

ТЕГИ: сбу, хабар
comments powered by HyperComments