Прийомний внук убив діда в п'яній сварці

Середа, 19 січня 2011, 15:04
Днями міліціонери Шевченківського РВ ХМУ ГУМВС України в Харківській області розкрили резонансне вбивство, яке сталося у селищі Волоська Балаклея.
ніж

18 січня у власній хатині знайшли мертвого 51-річного чоловіка із ножовими пораненнями в області грудної клітини.

Як розповів начальник Шевченківського райвідділу підполковник міліції В.В. Мороз, правоохоронці по гарячих слідах затримали підозрюваного – 28-річного прийомного внука постраждалого. Після довгих і плутаних пояснень вони остаточно з’ясували деталі злочину.

Всім відомо, що зараз у селі роботи немає, тому знічев'я селяни коротають зимові вечори за допомогою алкоголю. У той трагічний день, коли сталося вбивство, родичі (внук приїхав до діда в гості та проживав у його хаті без прописки) також сиділи у хаті за столом та розпивали оковиту.

Після чималої дози випитого поміж родичами виникла сварка. В той момент коли вона досягла апогею, внук схопив зі столу ніж і ударив ним чоловіка в грудину. В шоковому стані поранений спробував самостійно зупинити кров, але внук удруге завдав йому удару, на цей раз смертельного.

Через годину після трагедії до родичів завітав вітчим підозрюваного, та побачивши такий жах, негайно звернувся до працівників міліції.

Згідно проведеної судмедекспертизи смерть чоловіка настала від колото-різаної рани грудної клітини, з пораненням серця та лівої легені.

Речові докази вилучені.

За цим фактом слідчим відділом Шевченківського РВ порушена кримінальна справа за ст. 115 ч. 1 Кримінального кодексу України (вбивство, тобто умисне протиправне заподіяння смерті іншій людині), що карається позбавленням волі на строк від семи до п'ятнадцяти років.

На даний час підозрюваного затримано в порядку ст. 115 КПКУ та доставлено в ізолятор тимчасового тривання Шевченківського РВ.

Нагадаємо, 1 січня 24-річний харків'янин сокирою зарубав свого 22-річного рідного брата, а його тіло сховав на технічному поверсі будинку.

comments powered by HyperComments