Добровольці натякають правоохоронцям, що мін у хуліганів не буває

Середа, 11 травня 2016, 15:18
Референт ЦК «Азов» Ігор Лядов на прес-конференції повідомив, що вага вибухової речовини могла досягати кілограма.
Добровольці натякають правоохоронцям, що мін у хуліганів не буває

«Ми вважаємо, що повинна бути інша стаття, тому що хулігани з мінами не ходять. За попередніми даними вага вибухової речовини могла досягати кілограма. Якщо підтвердять, що це міна СПМ, то у звичайних хуліганів немає такого озброєння», — сказав Ігор Лядов.

Він вважає, що це був акт, спрямований на залякування бійців «Східного корпусу» і патріотичного руху, який вони представляють.

«Через форми, яку вважали за краще ці злочинці використовувати, була загроза життю хлопців, які перебували на базі», — підкреслив він.

Частина вибухової хвилі пришлася на господарську будівлю, але автомобілям, на яких рота їздила в зону АТО і патрулювала місто, також дісталося.

Нагадаємо, 11 травня близько 4:00 на базі «Східного корпусу» вибунув боєприпас, закинутий на територію ззовні. Ніхто не постраждав, правоохоронці кваліфікували пригоду як хуліганство. Колишній керівник роти, лідер ЦК «Азов» Олег Ширяєв вважає, що напад здійснено через активну національну позицію бійців. Представник роти Ігор Пушкарьов заявив, що СПМ доволі непередбачувана і має період спрацьовування від 20 хвилин до 2 годин. Наслідки від вибуху могли бути значно серйознішими.

comments powered by HyperComments