Керівник податкової отримав 5 років

П'ятниця, 16 грудня 2016, 10:13
Засуджено підполковника-хабарника
Керівник податкової отримав 5 років

Комінтернівський районний суд м. Харкова виніс обвинувальний вирок першому заступнику начальника державної податкової інспекції одного з районів міста, який отримав неправомірну вигоду за обіцянку не перешкоджати діяльності підприємства (ч. 2 ст. 368 КК України).

Як розповів начальник управління прокуратури області Іван Тарасов, підполковника податкової міліції засуджено до 5 років позбавлення волі з конфіскацією майна і позбавленням права займати посади в правоохоронних органах строком на 3 роки.

Судовим розслідуванням доведено, що заступник керівника податкової отримав службову інформацію щодо порушень чинного законодавства одним з ТОВ міста та вирішив підзаробити на цьому. Він викликав до себе директора організації та запропонував заплатити 5 тис. грн. за те, що податкова не буде здійснювати перевірки на підприємстві та накладати санкції за порушення.
Уже ввечері того ж дня керівник ТОВ передав хабар податківцю у його робочому кабінеті.
Наразі вирок суду не набув чинності, оскільки триває час на апеляційне оскарження.
Нагадаємо, що прокуратура має намір засудити екс-керівника міського відділу міліції Краматорська, який співпрацював з терористами. Рішенням Червонозаводського районного суду м. Харкова, який не побачив складу злочину у його діях, екс-правоохоронця було виправдано.
comments powered by HyperComments