Подробиці про ранковий обшук в кабінетах міськради/ Фото

Вівторок, 10 січня 2017, 16:33
Тривають обшуки за місцем проживання і роботи зловмисників
Подробиці про ранковий обшук в кабінетах міськради/ Фото

Затримані головний спеціаліст юридичного Департаменту міськради спільно з заступником начальника одного з районних відділів Державної виконавчої служби міста Харкова.

Як повідомили в поліції, вони вимагали 30 тисяч хабара від директора товариства. Натомість гарантували зупинення виконання рішення Господарського суду щодо розірвання договору оренди та звільнення нежитлового приміщення комунальної власності. В подальшому за користування приміщенням передбачалась щомісячна «рента» посадовцям у сумі 6 тисяч гривень.

Кошти отримувались у три етапи через директора юридичної фірми-помічника адвоката. Правоохоронці задокументували перших два факти вимагання та одержання посадовцем неправомірної вигоди у сумі 5 та 13 тисяч гривень.

10 січня оперативники Департаменту захисту економіки, Управління захисту економіки (УЗЕ) у Харківській області ДЗЕ Нацполіції спільно з слідчими Нацполіції та Харківської місцевої прокуратури затримали посадовців під час отримання третьої частини хабара у сумі 12 тисяч гривень.

Як розповів керівник Харківської місцевої прокуратури №4 Володимир Купріянов, у 2013 році Господарський суд області задовольнив вимоги прокуратури м. Харкова щодо розірвання договору оренди одного з нежитлових приміщень площею понад 250 кв. м на майдані Небесної Сотні та його передачі Управлінню комунального майна міськради.

Нагадаємо, що за даним фактом Харківською місцевою прокуратурою відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

comments powered by HyperComments