Мінагропроду повернули нерухомість в елітному районі Харкова

Четвер, 9 лютого 2017, 17:31
Зловмисники присвоїли будівлю ще у 2011 році
Мінагропроду повернули нерухомість в елітному районі Харкова

Господарський суд Харківської області повернув у власність держави в особі Міністерства аграрної політики та продовольства України будинок площею понад 1,7 тис. кв. м.

За даними прокуратури Харківської області, об`єкт знаходиться в елітному районі Харкова й оцінюється у суму понад 18 млн грн.

Начальник відділу прокуратури Олександр Мельник розповів, що у 2011 році під час процедури банкрутства держпідприємства нерухоме майно незаконно вибуло з власності держави. З порушенням чинного законодавства будівлю передали трьом фізичним особам.

Власник будівлі, Мінагропрод, згоди на її відчуження не давав.

Рішення суду виконано у повному обсязі. Це означає, що право власності знову зареєстровано за профільним міністерством.

Документи щодо цього кримінального провадження були передані до суду ще восени 2015 року.

"Встановлено, що директор держпідприємства за попередньою змовою з керівниками приватних підприємств підробив документи, - зазначають у прокуратурі. - Він створив на папері борг перед підприємцями. Нежитлове приміщення планувалося віддати в рахунок погашення псевдозаборгованності".

Відомо, що триває досудове розслідування щодо керівника приватного підприємства, яке брало участь у "схемі". Справа іншого керівника приватної фірми суд уже розглядає. Обоє підозрюваних станом на жовтень 2015 року перебували у розшуку.

Директор ДП уже отримав вирок, але прокуратура подала апеляцію, вважаючи покарання надто м'яким.

Раніше повідомлялось, що Харківська місцева прокуратура №4 спільно з працівниками ГУ нацполіції області припинила діяльність підпільного покерного клубу у Московському районі Харкова.

comments powered by HyperComments