МВС не буде терпіти на вулицях жодного альтернативного підрозділу - Аваков/ ВІДЕО

Субота, 18 лютого 2017, 20:19
Не можна бігати по житлових кварталах Харкова зі зброєю
МВС не буде терпіти на вулицях жодного альтернативного підрозділу - Аваков/ ВІДЕО

Таку думку висловив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков у своєму фейсбуці, коментуючи стрілянину на Олексіївці.

"Навіть якщо ти герой війни, не можна бігати по житлових кварталах Харкова зі зброєю і доводити всім свою "крутизну".

МВС не буде терпіти на вулицях жодного альтернативного підрозділу, який присвоює собі право регулювати порядок за допомогою зброї, саморобної шеврони або камуфляжу. Особливо, якщо їм добре платять сумнівні особистості.

Це якщо коротко про ганебний нічному інциденті минулої ночі в Харкові, зі стріляниною на Олексіївці, затриманими дев'ятьма "героями" в камуфляжі, що біжать з місця базарної розбірки .. в дитячий садок заховати зброю ..
А докладніше відзвітує за фактом розслідування поліція і .. сподіваюся, суд", - написав міністр.

Також сьогодні поліція додала до справи з хуліганства справу про замах на вбивство та ще одну справу про хуліганство.

Як повідомив заступник начальника слідчого управління Андрій Шарнін, відомості по факту нанесення чисельних поранень харків’янину 1972 року народження внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.2 ст. 15, ч. 1 ст. 115 (замах на вбивство) Кримінального кодексу України. Щодо подій на вулиці Клочківській та проспекту Перемоги, 77 відкриті два кримінальні провадження за ч. 4, ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України. В ході досудового розслідування встановлено, що п’ятеро осіб здійснювали активні хуліганські дії. Вони затримані в порядку ст. 208 КПК України. Четверо з них - мешканці Харкова, один – з міста Дніпро. За попередніми даними, причини конфлікту мають побутове підґрунтя. Під час слідчих дій вилучено 4 помпові рушниці, одна одиниця автоматичної зброї, два травматичних пістолета, які направлені на експертизу.

Працівники поліції звертаються до всіх свідків та очевидців подій надати інформацію, у тому числі фото- та відеоматеріали до слідчого управління за адресою вул. Весніна, 14, 2 під’їзд, або повідомити наявну інформацію за телефоном 102.

Нагадаємо, що 17 лютого о 21-34 на колі тролейбусів на пр. Перемоги, 73 сталася сутичка між представниками ГО «Східний Корпус» і невідомими у камуфляжі. Під час сутички екс-боєць батальйону "Донбас" Олег Черкашин вистрілив в Ігоря Пушкарьова, водія роти "Східного корпусу". Пушкарьов госпіталізований. Поліція назвала хуліганством стрілянину на Олексіївці, у якій задіяні представники "Донбасу" і "Східного корпусу".

На сьогодні загрози життю пораненому бійцю немає, але він перебуває у важкому стані. Також Внутрішній Корпус батальйону Донбас відхрестився від бійця, який поранив представника "Східного Корпусу".

comments powered by HyperComments