"Вільний" лісоруб з Золочева нарубав 100 дерев

Субота, 25 березня 2017, 06:02
Чоловік планував продати спиляні ним дерева
"Вільний" лісоруб з Золочева нарубав 100 дерев

У злочині викрито 40-річного мешканця селища Золочів, раніше неодноразово судимого.

За вказаним фактом слідчим відкрито кримінальне провадження за ст. 246 (незаконна порубка лісу) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, що раніше під Золочевим знайдено склад нелегальної лісопродукції. Кримінальне провадження було відкрито відносно посадових осіб одного з управлінь лісового та мисливського господарства, які привласнили майно підприємства при здійсненні порубки лісу, його реалізації та проведенні аукціонів з реалізації деревини.

Відносно лісоруба з Старосалтівського лісництва ДП "Вовчанське лісове господарство"  заведена кримінальна справа. Збитки оцінені в понад 30 тис. грн. Він без дозволів напиляв собі дубів і кленів.

Також лісгосп проґавив незаконну вирубку дерев на 900 тис. грн. Як розповів керівник Первомайської місцевої прокуратури Володимир Говоруха, встановлено, що посадові особи лісгоспу не забезпечили належної охорони та збереження лісових ресурсів, які перебувають у його постійному користуванні. Це призвело до незаконної самовільної вирубки 163 дерев на території лісу у Первомайському районі.

Сума збитків становить понад 900 тис. грн.

 

comments powered by HyperComments