"Вільні" лісоруби вирубили у Валках майже 1 га лісу

Середа, 12 квітня 2017, 13:07
Рубали, переважно, дуби та клени
"Вільні" лісоруби вирубили у Валках майже 1 га лісу

За інформацією заступника керівника Дергачівської місцевої прокуратури Олексія Кушнаренка, зловмисники без необхідних дозвільних документів вирубали майже 1 га лісу. Серед знищених дерев в основному - дуби та клени. За попередніми даними, сума завданих збитків становить понад 1 млн. грн.

Виявлене на місці злочину майно - деревина, бензопили та інші інструменти - вилучено. Прокуратура готує клопотання до суду щодо його арешту.

Наразі першочергові слідчі дії тривають.

Досудове розслідування розпочато за ст. 246 КК України (незаконна порубка лісу). 

Як раніше писала «Справжня Варта», під Харковом знайшли лісовую "заначку" - майже 170 дубів та ясенів таємно підготували на продаж.

Незаконна порубка лісу у лютому-березні велася на території відразу трьох сільрад - Ков`язької, Огульцівської та Черемушнянської Валківського району, і за цими фактами заведені кримінальні справи за ст. 246 КК України.

Також екологічна акція «Майбутнє лісу - у твоїх руках» стартувала 21 березня, у Міжнародний день лісів, і завершиться у День довкілля - 15 квітня. У межах акції лісові культури висаджуватимуть на території Балаклійського, Вовчанського, Гутянського, Зміївського, Ізюмського, Куп’янського, Красноградського, Жовтневого, Чугуєво-Бабчанського лісгоспів та державного підприємства «Харківоблагроліс».

comments powered by HyperComments