На Харківщині почастішали поранення поліцейських під час виконання службових обов’язків

Четвер, 27 квітня 2017, 06:03
За 3 місяці поранено 13 працівників
На Харківщині почастішали поранення поліцейських під час виконання службових обов’язків

Для порівняння, протягом 2016 року отримали поранення 30 працівників поліції. Ситуація погіршується і потребує вжиття дієвих заходів щодо захисту працівників поліції від протиправних посягань., - повідомляють у ГУНП.

У більшості випадків причиною травмування поліцейських є агресивна поведінка правопорушників, намагання уникнути відповідальності за скоєне правопорушення, втекти з місця події.

Поліціянти нагадують, що Кримінальним кодексом України за перешкоджання законній діяльності поліцейських передбачена відповідальність. Стаття 342 передбачає відповідальність за опір працівникові правоохоронного органу під час виконання ним службових обов’язків. Частина 2, 3 ст. 345 - умисне заподіяння працівникові правоохоронного органу чи його близьким родичам побоїв, легких, середніх, тяжких тілесних ушкоджень у зв’язку з виконанням цим працівником службових обов’язків. Санкції статей передбачають максимальне покарання до 12 років позбавлення волі.

Як раніше писала «Справжня Варта», поліцейський напідпитку стріляв на Гвардійців Широнінців.

Подію зафіксовано  24 квітня о 16:40 за повідомленням громадян на вулиці Гвардійців Широнінців.

Попередньо відомо, що чоловік з ознаками алкогольного сп'яніння.і посвідченням поліцейського вступив у конфлікт з трьома громадянами.

Після стрілянини ті відібрали у поліцейського зброю і здали його колегам.

comments powered by HyperComments