Після смертельної ін'єкції чоловік встиг назвати ім'я вбивці

Середа, 10 січня 2018, 19:26
У Харкові засудили лікаря, який убив свого зятя.
Після смертельної ін'єкції чоловік встиг назвати ім'я вбивці

Комінтернівський районний суд Харкова підтримав позицію Харківської місцевої прокуратури №5 і визнав винним 60-річного лікаря-онколога в умисному вбивстві свого зятя. Суд призначив обвинуваченому покарання у вигляді 10 років позбавлення волі.

Прокуратура довела, що в лютому 2014 року в вечірній час зловмисник прийшов в квартиру, де проживала його дочка разом з дитиною і чоловіком. Вдома нікого не було. Дочка з дитиною поїхала у справах. Її чоловік ще не повернувся з роботи. Тесть відкрив двері своїми ключами і зайшов до приміщення. Там він переодягнувся в старий непримітний одяг і пішов чекати приїзду зятя у гаражі. Того часу подружжя конфліктували і збиралися розлучатися. Між зятем і батьком дружини відносини теж значно погіршилися.

Коли зять вийшов з машини, зловмисник вколов йому в праве стегно голку зі шприцом і ввів медичний препарат. Чоловікові стало зле. За кілька хвилин до смерті він встиг подзвонити брату і повідомити, що тесть зробив йому ін'єкцію в ногу. Згідно висновків експертів причиною смерті 40-річного чоловіка стала серцево-легенева недостатність. Це могло статися в результаті дії міорелаксантів, зокрема, лікарського засобу «Ардуан», який вводять пацієнтам при переведенні їх на штучне дихання.

В ході слідства встановлено, що тесть – практикуючий лікар-онколог, мав доступ до подібних лікарських засобів і заздалегідь готувався до вбивства. Після скоєння злочину він намагався знищити сліди, а вбивство представити як природну смерть. Переконавшись, що зять не подає ознак життя, він перетягнув тіло в безлюдне місце, щоб його не відразу помітили перехожі.

Обвинувачений свою провину не визнав.

comments powered by HyperComments