Керманич харківського фізтеху легко відскіпався за порушення закону про державну таємницю /ВІДЕО

Понеділок, 5 березня 2018, 21:17
За часів НКВС його б точно розстріляли. Зараз він відбувся смішним грошовим штрафом.
Керманич харківського фізтеху легко відскіпався за порушення закону про державну таємницю /ВІДЕО

Генеральний директор Національного наукового центру «Харківський фізико-технічний інститут», незважаючи на призначення начальника режимно-секретного відділу ХФТІ, не підписав наказ, а також не погодив з СБУ кандидатуру фактичного керівника відділу.

Про це йдеться у постанові Орджонікідзевського районного суду Харкова від 6 лютого.

Перевірку в ННЦ провела комісія управління СБУ в Харківській області. Окрім цих виявилося ще з десяток фактів, які стосуються державної таємниці, що задокументовано актами комісії СБУ. За результатами проведеної перевірки умов, необхідних для провадження діяльності, повязаної з охороною державної таємниці, комісія дійшла висновку, що в установі такі умови відсутні, і дію спеціального дозволу на провадження діяльності, повязаної з державною таємницею, зупинила.

Розглянувши справу, суд постановив: генерального директора Національного наукового центру «Харківський фізико-технічний інститут» визнати винним у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого п. 6 ч. 1 ст. 212-2 КУпАП та піддати адміністративному стягненню за п. 6 ч. 1 ст. 212-2 КУпАП у вигляді штрафу на користь держави в розмірі тридцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (510 гривень).

Так і згадується безсмертна фраза про суд з відомої кінокомедії Леоніда Гайдая.

comments powered by HyperComments