В харківської гімназії встановлено меморіальну дошку на честь героя АТО

Четвер, 12 жовтня 2017, 13:07
Майор Лобов підірвався на розтяжці відпротипіхотної міні
В харківської гімназії встановлено меморіальну дошку на честь героя АТО

Майор Лобов командував ротою 74-го окремого розвідувального батальйону, загинув 18 червня 2016 року в районі селища Луганського Донецької області, - повідомляє «Справжня Варта»

Командир роти глибинної розвідки залишив основну групу солдатів, яка встановлювала апаратуру для прослуховування, і з двома бійцями пройшов ще 50 метрів уздовж лінії розмежування. Старший солдат роти, натрапивши на розтяжку, яка йшла до протипіхотної міні, намагався врятувати товаришів - прикрити своїм тілом, але це не вдалося. Сергій отримав поранення в голову і був ще в свідомості, коли на місце прибігли інші розвідники, але до госпіталю його живим не довезли. За особисту мужність і героїзм, проявлені при захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, Сергій Лобов був нагороджений посмертно орденом Богдана Хмельницького III ступеня. У героя залишився маленький синок.

В гімназії №82, де було встановлено дошку на його честь,  Лобов навчався з 1995 по 2005 рік.  Після гімназії Сергій навчався на факультеті військової підготовки Національного технічного університету «ХПІ», який закінчив з відзнакою.

Акція з увічнення пам'яті загиблих у зоні АТО ініційована Всеукраїнським об'єднанням зниклих без вісти і рідних загиблих захисників України та громадської організації «Східний корпус» за підтримки Харківської міської ради та Харківської облдержадміністрації.

Як раніше писала «Справжня Варта», у гімназії №82 з’явиться дошка пам’яті майора Сергія Лобова, у ЗОШ № 128 – підполковника Руслана Плоходька.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments