Порошенко знов заговорив про запровадження класичної миротворчої місії на Донбасі

Понеділок, 18 грудня 2017, 17:06
Глава Української держави відзначив важливість співпраці між Україною та Португалією в рамках міжнародних організацій, включно з ООН.
Порошенко знов заговорив про запровадження класичної миротворчої місії на Донбасі

Про це заявив Петро Порошенко під час спільної з Президентом Португалії Марсело Ребелу ді Соза зустрічі з представниками ЗМІ у Лісабоні за підсумками переговорів.

Також він подякував Президентові Португалії за «дуже професійну, розумну, виважену і відповідальну позицію» Генерального Секретаря ООН пана Гутерреша, колишнього Прем’єр-міністра Португалії.

«Хотів висловити надію, що наша ефективна співпраця зможе допомогти провести рішення про запровадження класичної миротворчої місії Ради безпеки Організації Об’єднаних Націй, мандат якої буде розповсюджуватися на всю окуповану територію», - сказав Петро Порошенко.

«Ми будемо мати ефективні засоби для того, щоб принести мир на українську землю, і будуть мати доступ миротворці до неконтрольованої ділянки українсько-російського кордону», - наголосив Президент України, підкресливши, що мир був однією з ключових тем сьогоднішніх переговорів.

Нагадаємо, що у рамках зустрічі в Харкові Президент України та Президент Польщі обговорили в Харкові введення миротворців на окуповані території Донбасу. Також мова йшла про питання  спільного історичного минулого.

comments powered by HyperComments