Понад 75% українців підтримують розгортання класичної миротворчої місії на Донбасі - Порошенко

Четвер, 22 лютого 2018, 13:21
Україна залишається відданою мирному вирішенню проблеми звільнення окупованих територій.
Понад 75% українців підтримують розгортання класичної миротворчої місії на Донбасі - Порошенко

Це Глава держави заявив під час засідання Воєнного кабінету, передає прес-служба ХОДА. 

Глава держави зазначив, що підтвердженням цьому є його тверда позиція, а також позиція Міністерства закордонних справ, парламенту, народних депутатів, відповідних міністерств і відомств у рішучому відстоюванні цього питання. «Боротьба за розгортання класичної миротворчої місії відповідно до рішення Ради безпеки ООН, яка б дозволила забезпечити безпековий компонент відновлення суверенітету над окупованим територіями України», - зазначив він та наголосив, що це рішення підтримується понад 75% українців.

Президент також поінформував членів Воєнного кабінету про результати своїх переговорів у рамках участі в Мюнхенській безпековій конференції з Міністром оборони США, зустрічі з Прем’єр-міністром Великої Британії, Головою Європейської Комісії та перспективи отримання Україною оборонної зброї. При цьому Петро Порошенко зазначив, що «є певні позитивні результати щодо модернізації Збройних сил України».

Нагадаємо, що у рамках зустрічі в Харкові Президент України та Президент Польщі обговорили в Харкові введення миротворців на окуповані території Донбасу. Також мова йшла про питання  спільного історичного минулого.

«Ми будемо мати ефективні засоби для того, щоб принести мир на українську землю, і будуть мати доступ миротворці до неконтрольованої ділянки українсько-російського кордону», - наголосив Президент України раніше. 

comments powered by HyperComments