Інноваційно-освітні кластери - шлях до впровадження новітніх технологій в освітній процес - Світлична

Вівторок, 4 квітня 2017, 18:28
На Харківщині у рамках Харківського університетського консорціуму вже створені і діють інноваційно-освітні кластери «Агротехніка» та «Мехатроніка»
Інноваційно-освітні кластери - шлях до впровадження новітніх технологій в освітній процес - Світлична

На цьому окремо наголосила голова ХОДА у своєму виступі в ході конференції «Професійна освіта та підготовка робітничих кадрів: сприяння соціально-економічному та регіональному розвитку України» у Києві.

Кластери повинні органічно об’єднати можливості і запити промисловості з напрямками вищої та професійно-технічної освіти, скорегувати їх під потреби роботодавців.

"Уже є успішний – практичний – досвід реалізації угоди між концерном «Укроборонпром» та навчальними закладами області. Є приклади і ефективної прямої двосторонньої співпраці із впровадження новітніх технологій в освітній процес. Зокрема, з такими компаніями, як «Хенкель», «Кнауф» та іншими», - повідомила Юлія Світлична.

Як раніше писала «Справжня Варта», у виступі Юлія Світлична відзначила, що в промисловому секторі регіону зайнятий кожен третій працюючий. І в той же час при промисловому рості 18% фіксується дефіцит саме робітничих професій.

"Є потреба у кадрах саме робітничих професій", - наголосила губернаторка.

За її словами, ця проблема на Харківщині вирішується за рахунок таких принципових підходів: кваліфікований та затребуваний роботодавцями фахівець, ефективно працюючий заклад професійно-технічної освіти, нова система взаємодії профтехосвіти з реальним сектором.

У регіоні сьогодні сформовано регіональне замовлення на 6 тис. осіб, створюються галузеві кластери і центри профтехосвіти,

Фото ХОДА, Михайло Кириленко.

comments powered by HyperComments