Україна займає лідуючі позиції в ОЧЕС

Субота, 1 липня 2017, 15:45
1 липня Україна стала головувати в Організації чорноморського економічного співробітництва. До цього цей пост займала Туреччина.
Україна займає лідуючі позиції в ОЧЕС

Про це стало відомо під час 36-го засідання Ради міністрів закордонних справ країн-членів ОЧЕС, передає Міністерство закордонних справ України. Згідно з наданою інформацією, засідання завершилося церемонією передачі головування в ОЧЕС від Туреччини до України. Даний статус Україна займатиме півроку.   

Вадим Пристайко, перший заступник міністра закордонних справ, наголосив на тому, що агресивна політика Російської федерації стала на заваді ефективному співробітництву країн. За його словами, українське головування буде зосереджене на проблемах економічного співробітництва в умовах безпекової кризи в регіоні.

Пристайко також зазначив, що для українського головування в ОЧЕС пріоритетною є реалізація багатосторонніх регіональних проектів, в тому числі в сфері транспорту. У зв’язку з чим українська сторона планує проведення зустрічі міністрів транспорту, а також низки заходів на експертному рівні».

«Харківщині доведеться на міжнародному рівні представляти всю Україну». Таку думку висловила координатор «Харківського громадського форуму» Світлана Резван в межах засідання комітету Конгресу місцевих і регіональних влад. За її словами, це була дуже знакова та важлива подія для Харкова, якому доведеться представляти всю Україну на міжнародному рівні.

comments powered by HyperComments