Світлична: Будівництво мосту в Ізюмі вийшло на завершальний етап

Четвер, 10 серпня 2017, 14:18
Відремонтований міст в Ізюмі введуть в експлуатацію до Дня Незалежності.
Світлична: Будівництво мосту в Ізюмі вийшло на завершальний етап

Такій термін поставила перед Службою автомобільних доріг губернатор Харківської області Юлія Світлична, повідомляє Справжня Варта

За інформацією голови ХОДА, міст в Ізюмі не ремонтувався більше 17 років, отже, він перебував в аварійному стані. Ремонт об`єкту - стратегічне питання, адже міст довжиною 210 метрів - знаходиться на дорозі, яка зв`язує регіон із зоною АТО.

«Ремонт цього шляхопроводу – питання надзвичайно актуальне, адже міст розташований на стратегічній автодорозі, яка забезпечує основний зв'язок із зоною АТО. Ми знайшли можливість для його відновлення та почали роботи ще в 2016 році. Плануємо завершити реконструкцію до кінця серпня. Бачимо, що зараз роботи йдуть за графіком. Відповідність їх якості нормативам буде ретельно перевірено», - сказала вона.

Як повідомили у Службі автомобільних доріг у Харківській області, роботи фінансуються з кількох джерел: державного, районного та міського бюджетів, а також – за рахунок перевиконання плану митних платежів.

«Нам залишилося завершити роботи з улаштування гідроізоляції, укласти нові шари асфальтобетону. Також дорожники займаються демонтажем старих бортових каменів, бар’єрної огорожі, підготовкою до вкладання нових бортів. Металеві конструкції мосту готують до фарбування», - розповів про хід робіт перший заступник начальника САД у Харківській області Сергій Пляка.

Він повідомив, що в даний момент на об’єкті працює близько 80 фахівців. На мосту організовано реверсний рух.

«Навесні цього року на трасі Київ - Харків - Довжанський по місту Ізюм дороги майже не було, лише суцільні ями. Після розпорядження голови ХОДА Юлії Світличної на дорозі почалися ремонтні роботи. По місту Ізюм вже зроблено 10 км дороги з обох сторін моста. Шляхопровід доробимо, і дорога через Ізюм буде повністю зроблена, - зазначив Валерій Марченко. -  Такого ремонту, як цього року, наше місто не бачило давно».

Ремонт дороги державного значення Київ – Харків - Довжанський на ділянці від Чугуєва до кордону з Донецькою областю триває, зазначають у Службі автомобільних доріг.

На даний момент відремонтовано ділянку від Чугуєва до повороту на Куп’янськ (8,2 км).

«Ми повністю пройшли в нижньому шарі до кордону з містом Ізюм (10 км). За рахунок додаткових коштів уже ведуться роботи на 10-кілометровій ділянці від міста Ізюм до шляхопроводу біля станції Закомельська, - зазначив Сергій Пляка. - Також у нас у планах - зробити 2 км в районі села Веселе Балаклійського району й 4 кілометри на ділянці від міста Ізюм до повороту на Куп’янськ».

Усього в 2017 році, включаючи міст у Ізюмі, буде відремонтовано 32 км дороги Київ - Харків - Довжанський.

Нагадаємо, у 2017 році ще 3,4 км дороги відремонтують у межах Ізюму, два кілометри - біля Веселого та півкілометра неподалеку від станції Гракове. Від шляхопроводу біля ст. Закомільське  до міста Ізюм запланований ремонт  ще десяти кілометрів дороги.

Як раніше повідомляла «Справжня варта», на харківські дороги буде спрямовано 650 мільйонів гривень. Обласна рада затвердила Програму розвитку дорожньої інфраструктури Харківщини. Програма визначає ті об’єкти, які знаходяться у вкрай поганому стані та на даний момент найбільше потребують ремонту. Складаючи перелік доріг, ми враховували необхідність забезпечити проїзд від сільських територій до обласного центру та міст обласного і районного значення, під’їзд до опорних навчальних та медичних закладів, а також до соціальних, культурних та туристичних об’єктів загальнодержавного значення.

Більше новин читайте на сайті Справжня Варта.

comments powered by HyperComments