Іноземні партнери працюють з 50-ма ОТГ, серед яких три знаходяться в Харківській області

Вівторок, 29 серпня 2017, 17:06
На Харківщині створено 12 об'єднаних територіальних громад, ще 5 - 7 з'являться до кінця цього року
Іноземні партнери працюють з 50-ма ОТГ, серед яких три знаходяться в Харківській області

Про це було заявлено під час зустрічі заступника голови ХОДА Михайлом Черняком з керівником програми «DOBRE» в Україні Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) Беррі Рідом, - повідомляє «Справжня Варта»

«Сьогодні на Харківщині створено 12 об'єднаних територіальних громад, ще 5 - 7 з'являться до кінця цього року. Пріоритет при створенні ОТГ приділяється якості громад і відповідності їх критеріям дієздатності», - зазначив Михайло Черняк.

Беррі Рід розповів учасникам зустрічі про проект. Так, згідно з програмою допомога надається в 7 областях України. Усього іноземні партнери працюють з 50-ма ОТГ, серед яких три знаходяться в Харківській області. «DOBRE» в Україні буде розвивати ОТГ протягом 4 - 5 років. Беррі Рід ознайомив присутніх з «дорожньою картою» програми.

Директор Харківського ВП Установи «Центр розвитку місцевого самоврядування» Діана Баринова подякувала партнерам за надану допомогу та запропонувала регіональним координаторам «DOBRE» майданчик для співпраці.

«На сьогодні у нас фактично створено 20% громад від перспективного плану. Це якісні ефективні громади чисельністю понад 5 тисяч осіб, що відповідає критеріям Мінрегіонрозвитку і західних експертів. Сьогодні створеним в області громадам дуже важливо дати точки зростання», - сказала Діана Баринова.

Як раніше писала «Справжня Варта», до кінця поточного року буде створено буде створено 665 ОТГ, що забезпечить близько 40% покриття території України.

Як повідомляла «Справжня варта», у жовтні в Україні пройдуть вибори громад. Так буде обрано керівництво 202 ОТГ. Вибори у них призначено на 29 жовтня. Ще близько 30 громад очікують на рішення ЦВК. .

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments