До кінця 2018 року інклюзивно-ресурсні центри буде створено в кожному районі області - Світлична

Середа, 14 лютого 2018, 13:19
Голова ХОДА та керівники ОТГ підписали меморандум про співпрацю задля розвитку інклюзивної освіти.
До кінця 2018 року інклюзивно-ресурсні центри буде створено в кожному районі області - Світлична

Про це повідомляє прес-служба ХОДА. 

Це трапилося на засіданні Асоціації органів місцевого самоврядування Харківщини, яке відбулося сьогодні, 14 лютого. 

За словами губернатора області, весь регіон дуже активно запроваджує інклюзивну освіту. До кінця поточного року кожний район Харківської області буде мати свій інклюзивно-ресурсний центр. 

Також Юлія Світлична зазначила важилвість того, що до цього процесу приєдналися і голови ОТГ.

"Розглянемо можливість створення ресурсних центрів у ОТГ, долучивши до цього спеціалістів та запроваджуючи єдині норми державних стандартів до розвитку надання освітніх послуг", - повідомила вона. 

Нагадаємо, нещодавно у Балаклії почав працювати Інклюзивно-ресурсний Центр для дітей з особливими потребами. У Центрі створені комфортні умови, вже зараз можуть навчатися близько 50 дітей, є сучасне обладнання, працюють підготовлені спеціалісти.

Нагадаємо, у листопаді минулого року голова ХОДА Юлія Світлична зазначила, що у 2018 році в регіоні відкриється 15 ресурсних кімнат та 25 медіатек. "Будемо створювати інклюзивно-ресурсні центри в районах області, готувати кадри та робити все, щоб можливості були рівними для всіх дітей, попри те, де вони живуть – в обласному центрі, маленькому містечку чи віддаленому районі. Усі діти  - однакові, тому й умови для навчання мають бути для них однаковими", - підкреслила вона.

comments powered by HyperComments