Марина Порошенко та Юлія Світлична розповіли про плани на відкриття ресурсних кімнат в країні та регіоні

Четвер, 16 листопада 2017, 15:46
За 2018 рік на Харківщині відкриється 15 ресурсних кімнат та 25 медіатек.
Марина Порошенко та Юлія Світлична розповіли про плани на відкриття ресурсних кімнат в країні та регіоні

Про це повідомила губернатор Харківщини під час відкриття ресурсної кімнати в Харківській ЗОШ № 105, передає прес-служба ХОДА. 

У такій кімнаті учні з особливими потребами зможуть займатися та отримувати якісну освіту. Адже, за словами Марини Порошенко, це обов`язкова та необхідна частина інклюзивної форми освіти. У ресурсних кімнатах діти можуть займатися з педагогами-коректологами та працювати за власним адаптаційним графіком. 

Також Перша леді зазначила, що в Україні до 2018 заплановано відкриття 10 таких об`єктів.

Губернатор Харківщини Юлія Світлична зазначила, що у наступному році в регіоні відкриється 15 ресурсних кімнат та 25 медіатек.

«За 2018 рік плануємо відкрити 15 ресурсних кімнат та 25 медіатек, - навела дані керівник області. - Будемо створювати інклюзивно-ресурсні центри в районах області, готувати кадри та робити все, щоб можливості були рівними для всіх дітей, попри те, де вони живуть – в обласному центрі, маленькому містечку чи віддаленому районі. Усі діти  - однакові, тому й умови для навчання мають бути для них однаковими».

Раніше голова ХОДА висловила подяку Марині Порошенко, яка вже протягом 1,5 років активно виступає очільницею руху впровадження інклюзивної освіти в нашій державі. Завдяки цьому тепер в Україні є можливість узгоджувати місцеві проекти та ініціативи з національними та навіть міжнародними. 

Нагадаємо, Марина Порошенко і Юлія Світлична відкрили у Харкові національний форум, присвячений проблемам інклюзії.

comments powered by HyperComments