Федерація тхеквондо знаходиться на межі знищення – Льосік Саманджія

Юлія  |  П'ятниця, 16 грудня 2016, 20:16
Причиною такого скрутного становища став конфлікт між представниками Федерації
Федерація тхеквондо знаходиться на межі знищення – Льосік Саманджія

Про це розповів Льосік Саманджія, президент Федерації України з тхеквондо під час брифінгу. За його словами, особи, яких було виключено з Президії федерації тхеквондо за систематичні порушення, продовжують чинити дії, спрамовані на дискредитацію керівництва Федерації.

Як було сказано під час заходу, у липні 2015 року відбулася конференція делегатів Федерації тхеквондо ВТФ України, під час якого був обраний голова, Президіум та новий устав. Проте подібними нововведеннями були задоволені не всі.

Зокрема, деякими незадоволеними були вчинені спроби зірвати чемпіонат, який свого часу проходив у Вінниці. Під час розслідування було встановлено, що за цим стоїть Павло Пшенічников, Вадим Кулик та Олександр Шапошник, які були згодом виключені з Федерації.

Проте, за словами учасників брифінгу, спроби дискредитації з боку цих осіб продовжуються до сих пір. Зокрема, наразі триває судова тяганина між представниками Федерації та її колишніми членами.

Так 15 листопада Господарчий суд в Харківській області визнав недійсними рішення позачергової конференції делегатів Федерації.

«Склалася така ситуація, що Федерація знаходиться на межі знищення, – заявив Льосік Саманджія, – так, були суди. Я вважаю, що то трохи був спектакль. Мабуть, чимало людей знає історію нашого виду спорту. З 2004 року іде зі сторони Дніпропетровської безпосередній, скажемо так, тиск на Федерацію. Дійсно, тоді створювалась інша організація. Дніпропетровська федерація вийшла».

За його словами, суд тоді таки знайшов порушення. Проте Саманджія зазначив, що вони виникли зовсім не з вини Федерації. Наприклад, неможливо було зібрати Президіум у тому складі, яким він був в 2001 році. Хтось з його членів помер, хтось покинув країну, хтось перейшов на сторону ДНР.

«Ми хочемо, щоб нас почули, – підкреслив він, – справді, є проблема. Ми від неї не відмовляється. Але нам не можуть підказати, як з цієї ситуації вийти. Вони кажуть, що ми порушники. Але що ми порушили?».

«Федерація опинилася в скрутному положенні, – зазначила юристка Юлія Воробйова, – так як Устав 2001 року передбачає те, що норми реагування та кількість делегатів може установити тільки президент Федерації. Але цей пункт жодним чином не можна виконати. І так як Президіум фактично відсутній, то цих людей просто немає. Тобто, це ми не можемо виконати. Тому конференція була створена згідно порядку, передбаченого уставом. Були скликані делегати з усіх областей. І норми делегування були такими, як на попередніх конференціях».

За її словами, того дня представники Дніпровської області також голосували. Але це не завадило Павлу Пшенічникову подати позов до суду. Там постановили, що був порушений порядок скликання конференції у зв’язку з тим, що не було рішення Президіуму.

«Рішення Апеляційного суду було таким же, – додала Воробйова, – по суті, нічим не відрізнялось. Але ми будемо продовжувати боротися. У нас попереду Вищий господарчий суд».

Як підкреслили спікери, вони збираються активно боронити Федерацію, в тому числі в судах.

comments powered by HyperComments