Світоліна зайняла 13-е місце в рейтингу WTA

Вівторок, 10 січня 2017, 15:11
З початку 2015 року на турнірах WTA немає тенісисток, у яких в активі - більше перемог над діючими першими ракетками світу, ніж у Світоліної
Світоліна зайняла 13-е місце в рейтингу WTA

Поліпшити своє становище в рейтингу спортсменка змогла завдяки успішному виступу на турнірі WTA Premier «Brisbane International», який проходив в австралійському Брісбені з 1 по 7 січня. Світоліна вийшла у півфінал турніру, обігравши олімпійську чемпіонку Ріо Моніку Пуїг і першу ракетку світу Анжелік Кербер (це вже третя поспіль перемога харків'янки над лідером в рейтингу WTA). Шлях харків'янки до фіналу турніру перервала шоста ракетка світу Кароліна Плішкова з Чехії, якій Еліна програла у двох сетах - 2:6, 4:6.

Відзначимо, що за останній рік Еліна Світоліна тричі перемагала лідерів світового жіночого тенісу, в тому числі - Серену Вільямс на Олімпіаді в Ріо-де-Жанейро. Таким чином, з початку 2015 року на турнірах WTA немає тенісисток, у яких в активі - більше перемог над діючими першими ракетками світу, ніж у Світоліної.

Раніше повідомлялось, що перша тенісна ракетка України харків'янка Еліна Світоліна приступилася працювати з новою тренерською командою.

Після закінчення цього тенісного сезону Еліна Світоліна розсталася зі своїм тренером Ієном Хьюзом. Під керівництвом британського наставника харківська тенісистка продемонструвала успішні результати в WTA-турі і змогла досягти рекордного для себе 14-го місця у світовій класифікації.

Наступний сезон Еліна Світоліна почне з оновленою командою, перемовини з якою успішно завершилися 13 грудня.

До тренерського штабу Еліни увійшов іспанський фахівець Габріель Урпу. За свою кар'єру наставника 55-річний Урпу встиг попрацювати з Аранчою Санчес-Вікаріо (екс-першою ракеткою світу в одиночному і парному рейтингах), яка за час їхньої співпраці виграла два титули Великого Шолома в одиночному розряді і три в парному, і Кончітою Мартінес (під керівництвом Урпу дійшла до фіналу Australian Open і стала переможницею Кубка Федерацій). Урпу також має досвід роботи в різних тенісних клубах та академіях, а потім перейшов на посаду тренера збірної Франції в Кубку Федерації. Іспанець працював і з новоспеченим лідером парного тенісу Ніколя Маю.

Також до команди Еліни Світоліної в якості консультанта приєднався екс-тенісист, тренер і засновник тенісної академії All In Тьєррі Аскьон.

Крім того, команду харків'янки поповнив і новий спаринг-партнер – тенісист з Великобританії Ендрю Беттлс, який раніше співпрацював з екс-першою ракеткою світу Аною Іванович.

Тренер з фізичної підготовки Олівер Фаулс продовжить працювати з Еліною.

comments powered by HyperComments