"За кількістю золотих медалей це кращий результат за останні декілька десятиліть" - Світлична

П'ятниця, 23 березня 2018, 13:40
Сьогодні, 23 березня, відбулася зустріч голови ХОДА за харківськими параолімпійцями, які представили Україну в Південній Кореї.
"За кількістю золотих медалей це кращий результат за останні декілька десятиліть" - Світлична

На зустрічі були присутні харківські чемпіони та призери Зимових Паралімпійських ігор у Пхьончхані, а також їх тренери та гайди. Світлична висловила загальне захоплення результатами, які показали спортсмени цього року. За її словами, харківські параоліміпійці змогли осягнути кращих результатів за останні декілька десятиліть.  

"Ви зробили все задля того, щоб прапор України піднімався та  звучав гімн України на найвищому світовому рівні, - підкреслила голова ХОДА, - не всі отримали медалі, але  представляти  свій рідний край на Паралімпійських іграх – це вже велике досягнення. І я впевнена, що попереду ще багато перемог та гарний емоцій. Ви  продемонстрували,  що своєю  працею  можна  всього  досягти». 

Зокрема, чемпіонка Оксана Шишкова, яка цьогоріч здобула 6 медалей, зізналася, що такого результату від Параолімпійських ігор вона навіть не очікувала. Хоча підкреслює, що нагороди зовсім не привід для зупинки. Потрібно продовжувати рух, досягати високих результатів, приглядатися до іноземних спортсменів, - переконана чемпіонка.  

Зокрема, Шишкова розповіла, що більше їй в пам'ять врізалось не здобуття золотою медалі, а бронзова нагорода, яку вона отримала на перегонах на дистанції 1,5 км: "Я потрапила  у фінал, завоювала бронзу. Я просто її не очікувала. Ця бронза була на вагу золота. Звичайно ж, запам’ятається остання естафетна – медаль.  Це була  завершальна  крапка, радість  не тільки за себе, але й за команду.  Коли  ти  виходиш,  розумієш,  що  ти зараз  піднімеш прапор України,  заспіваєш  гімн з високо  піднятою головою.  Це гордість». 

"Ця олімпіада для мене вже 6-та, - згадував шестиразовий паралімпійський чемпіон Віталій Лук’яненко, - на попередній здобув 2 золота, срібло та бронзу. Тоді мені було 36 років, зараз 40. Вік, звісно, дається взнаки. До того ж переніс операцію, 1,5 року не тренувався, все починав спочатку. Наголос ми робили на біатлон, на швидку  стрільбу,  адже на  рубежі  можна як багато  виграти часу, так і програти. Звичайно, що без сили духу та боротьби, утомливих тренувань добитися результату не можна».  

Під час зустрічі були обговорені питання розвитку параолімпійського руху на Харківщині, оновлення інфраструктури та придбання інвентарю для спортсменів. Також Юлія Світлична вручила героям Паралімпіади в Пхьончхані грамоти облдержадміністрації, подяки голови ХОДА та грошові винагороди за паралімпійські медалі. 

Нагадаємо, що цього року параолімпійці змогли отримати такі ж самі нагороди, що й учасники Олімпійських ігор. Чемпіонам та призерам дісталося понад 90 мільйонів гривень державної винагороди.  

comments powered by HyperComments