«Скелелазка моя, альпіністка моя»: в Одесі перемогла харків'янка

Вівторок, 27 березня 2018, 19:12
На чемпіонаті України зі скелелазіння, котрий завершився в Одесі, харків'янка Алла Маренич стала чемпіонкою.
«Скелелазка моя, альпіністка моя»: в Одесі перемогла харків'янка

За медалі в дисциплінах «швидкість» та «складність» серед чоловіків та жінок боролися 80 спортсмен з 10 областей України.

Зокрема, харківські спортсменки успішно виступили в дисципліні «швидкість», завоювавши золоту та бронзову нагороди. Чемпіонкою в цьому виді стала Алла Маренич. У фіналі харків’янка була спритнішою за свою суперницю Тетяну Колкотіну з Дніпропетровської області. Бронзова медаль дісталася також харків’янці Маргариті Захаровій.

У змаганнях на швидкість серед чоловіків харківські скелелази до призової трійки не влучили, а «золото» чемпіонату виборов одесит Данило Болдирєв.

У дисципліні «складність» харків’яни також не змогли «зачепитися» за нагороди. Близькими до п’єдесталу були Леонід Осадчій і Тетяна Заєць, але в підсумку посіли четверті місця. Перемогли в цій дисципліні Федір Самойлов з Київської області та Євгенія Казбекова з Дніпропетровської області.

У загальнокомандному заліку чемпіонату в дисципліні «швидкість» спортсмени Харківської області посіли друге місце, поступившись лише одеситам. У дисципліні «складність» харків’яни були третіми. Перше місце зайняли представники Дніпропетровської області, а друге – Київської області.

Змагання стали підготовкою збірної України до міжнародних стартів, у тому числі етапів Кубку світу та Європи.

 

comments powered by HyperComments